Kuskus (couscous)

Jedním z nejoblíbenějších tuniských jídel je kuskus (couscous). Pod tímto názvem se skrývá překvapivé množství jídel. Tuto variabilitu můžeme srovnat s klasickým českým pokrmem – bramboračkou.

Kuskus je možné podávat teplý, např. se skopovým masem, kuřecím masem, nebo případně rybou. Výborný je i studený – například s kousky oliv, papriky, rajčat, vajíčka, s množstvím citronové šťávy a olivovým olejem.Zájemce o tuto pochoutku upozorňujeme, že základní součást kuskusu- tedy specielně upravená pšeničná krupice - je relativně snadno k dostání i u nás, především v obchodech se zdravou výživou. V případě nutnosti lze použít jako náhražku jáhly, ovšem musí být důkladně spařené, aby nebyly hořké. Ořechovou příchuť originálního kuskusu však nemají.V každém případě musíme přiznat, že doma připravený kuskus - byť z originálních surovin - nikdy nechutná tak, jako ve své domovině. Dále si můžete přečíst článek Tuniský kuřecí kuskus