Kuchařka

warning: Creating default object from empty value in /home/soley/tunis.cz/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Ojja

Tento pokrm je velice oblíbený především pro jeho snadnou přípravu. Na lahodnosti mu to však rozhodně neubírá!

Boukha

V Tunisu se, stejně jako v celém Středomoří, velice dobře daří smokvoním. Z jejich plodů, známých jako fíky, Tunisané destilují výbornou pálenku zvanou Boukha. Boukha se pije jak samotná, tak v koktejlech. Některé z nich si můžete připravit podle našich receptů.

Harissa

Těžko bychom hledali typičtější a důležitější prvek tuniské kuchyně, než je právě tato pikantní pasta. Podle našeho receptu si ji můžete snadno připravit i doma.

Tuniské ratatouille

Tento pokrm původně pochází z oblasti okolo francouzského Nice. Do Tuniska jej přinesli francouzští přistěhovalci a postupem času si ho místní obyvatelé přizpůsobili svým podmínkám a gustu.

Tuniská vína

Vinařská tradice se v Tunisku zrodila již v rané antice a přetrvala dodnes. Není se čemu divit, vždyť pro pěstování hroznů jsou zde ideální podmínky.

Chermoula

Tato báječná omáčka má velmi dlouhou historii. Každá rodina na ni má vlastní recept. Skvěle se hodí k rybám, masu i zelenině.

Baklava

Baklava je velmi chutný sladký dezert, jenž vznikl již v dobách Osmanské říše. V různých obměnách ho můžete ochutnat na Balkáně, v Turecku, Alžírsku, Maroku, na Středním Východě a především v Tunisku.

Tuniský tažin

Tažin je u nás známý jako tradiční marocký pokrm z dušené zeleniny a masa. Tuniský tažin však nemá s tím marockým prakticky nic společného. Jedná se totiž o slaný koláč z masa a vajec.   

Lablabi

Naučte se připravit chutnou tuniskou polévku s cizrnou krok za krokem.

Tuniský kuřecí kuskus

V tomto článku se dočtete jak připravit lahodný kuskus s kuřetem tak jak ho dělají Tunisané.

Syndikovat obsah